pondělí 23. dubna 2007

Tvorba Google Account

Pokud chcete na náš blog přispívat pod svým vlastním jménem, musíte mít zřízen Google Účet. Ten vytvoříte zde. Není to nic složitýho: v prvním poli vyplníte svoji e-mailovou adresu, ve druhém heslo (min. 6 znaků), ve třetím heslo zopakujete. U pole Location pak vyberete Czech Republic, pod tím pak opíšete pár písmenek do poslední kolonky, dole kliknete na tlačítko I accept. Create my account a je vymalováno. Za několik málo okamžiků zkontrolujte schránku mailu, který jste vyplnili do prvního pole a v došlém mailu podtvrďte kliknutím na link vytvoření svojeho účtu.

Teď se musíte tímhle vytvořeným účtem přihlásit na bloggeru. Nahoře vpravo tedy zadáte svůj mail (nutné zadat celou adresu, např.: evzen.mejzlik@atlas.cz) a heslo pod kterým máte teď již úspešně vytvořený Google Účet. Měli byste se teď dostat na stránku s nadpisem Sign up for Blogger, kde do políčka Display Name už jen vyplníte jméno (nick) pod kterým budete na mejzlíky příspívat a pod tím zaškrtnete I accept the Terms of Service. Pokud jste vše učinili dle instrukcí, měli byste se teď nacházet na vaší soukromé Dashboard, kde si mimojiné můžete založit svůj vlastní blog nebo upravit údaje na profil, který bude zobrazen později i na mejzlících.

Podle primárních e-mail adres, co máte na spolužácích vám všem teď jdu poslat pozvánky na přispívání. Dojdou vám mailem a obsahují tenhle text (Uživatel aplikace Blogger Mejzlík/ová vás pozval k přispívání do soukromého blogu: endless conversation.) pod kterým je další odkaz pro potvrzení rozhodnutí přispívat. Ten vás navede zpátky na Blogger - tam se přihlásíte (zase mailová adresa+heslo) a je hotovo. To jest vše. Od tohoto okamžiku se stáváte plnohodnotnými autory projektu mejzlici.blogspot.com :D a vaše jméno se objeví i vlevo v přispěvatelích.

Po tomto přihlášení budete znovu na vaší osobní Dashboard, avšak už s rozšířenými (viz rámeček Manage Your Blogs) možnostmi, včetně té nejdůležitějsí – přidávat nové články (po kliknutí na tlačítko New Post pochopitelně).

Zkuste teď každý něco napsat… Klidně 5 slov – jakoukoliv blbost (třeba, že je dneska horko nebo tak něco). Jenom, aby se vědělo, jestli je vše oukej, ju?! Vždycky se to dá smazat, tak klídek ;) Pro info: Title = titulek, kam psát text je snad jasný a všechno to uložíte tím hezkým oranžovým tlačítkem PUBLISH. Jak linkovat a přidávat obrázky, klidně na přání vysvětlím. Zkuste to ale bez obav sami, jelikož praxe je ta nejlepší škola.

Btw: 42 návštěv za 6 dní je slibných, nemyslíte? :P




Žádné komentáře: