středa 18. dubna 2007

Happy birthday party

No, tak včera v noci to byla zase jízda. Martinka nám slavila svoje krásne 21. narozeniny a i když jsme se nesešli v tak hojném počtu, jak si oslavenkyně představovala, party to byla vícenež vydařená. Sraz byl o půl 8 na námku u Koule. Odtud jsme vyráželi směrem Penny Market, kde se k nám připojilo osazenstvo kolejí na Sadové, včetně IgelitMana Jirky (tentokrát ale svůj nestárnoucí módní doplněk nechal odpočívat a mikinu si nesl v ruce) a pak směr Contact. Po cestě jsme po lehku popíjeli slivovičku (pozornost od Martiny), zkusili se stavit pro Lukáše, který k naší nelibosti byl mimo (to je on sice často, ale myslím mimo Opavu:) a lehce po 8 večerní zasedli společně se zbytkem Mejzlíků k jednomu stolu.



Alča měla zas čerstvě obarvený květák a její pink hlavička svítila jako vánoční stromeček na Rudém náměstí. Trošku se nám chudinka bála, že jí vypadají vlasy a já se jí vzhledem k hodinové aplikaci syntetického odstínu překrásné růžové barvy ani moc nedivím, ale potom, co jsme ji jednohlasně ujistili, že to bude óká, už o jejím možném leukemickém vzezření nepadla ani zmínka. U cesty: Gec zas protočí bělmo... Mezitím se zvesela objednávalo (hlavně pivo a hranolky) a velice nenápadným :) způsobem podepisovalo do knížky pro Martinku. No a pak už se přálo a ťukalo se vším, co cinká. Marťa dostala smetanovou čokoládu s fialovou krávou, Xekolou vlastnoručně malovaný krýglík a knihu svého oblíbeného autora (jehož jméno si po včerejší noci vzhledem k rapidnímu ubytku mozkových buněk nepamatuju), přičemž bylo vidět, že je spokojená a úsměv na její tváři jenom zářil. Následovalo nezřízené pití prolnuté debatou o imaginárních úchylkách členů Mejzlíkovic rodiny, zase pití, nějaké to foceníčko, pár panáků na baru, fotbálek, pití, jídlo, pití, placení a okolo 22 odchod (to bylo fakt tak málo??? ptz podle foťáku jsme byli 22.05 venku, očekávám komenty).



Po cestě jsme se maličko separovali, s Martinkou pokouřili Radka Johna :) , ale po fotosession se sochou na Pekařské, s ulízlým (nicnechápajícím) Robinem na pokoji a hlavně s naší oblíbenou Koulí před opavskou Radnicí, kam Květák i LeeDa svorně vylezli, jsme se sešli v RockPubu, kde společně s nějakou kudrnatou ovcí seděla i RockStar Pavel Kubný. Ten po naléhavých žádostech nejen oslavenkyně nakonec podlehl, odvedl (zaplaťpánbůh) svou ovečku domů a během 5 minut už seděl mezi námi s půllitrem v ruce. V Rockáči někteří z nás okusili stisk skřipce na vlasy (pozor! použití na ušní lalůček, nos nebo obočí bolí) a hitem se stalo i pózování s pivními podtácky (pozor! použití na oči, uši či ústa z vás dočasně udělá idiota) nebo focení se slunečními brýlemi (dámy pozor! použití přes rozpuštěné, dopředu vhozené vlasy vás promění v člena ZZ Top).



Nevím, kolik bylo, ale zhruba po půlnoci jsme vyrazili směr Jam, kde naše společná pouť skrz večer i noc nakonec skončila. V Jámě však přišly největší perly... Fítina 90 minutová debata s Jirkou (do které jsem posledními zbytky sil zasahoval) o ,,poprvé'', nevěře a zda se po ní rozejít nebo ne, absolutní věrnosti, oddanosti a zaslepenosti láskou, byla totiž společně s na parketu předvedenými tanečními kreacemi jedním slovem transcendentní. Všechno to bylo podmalované chutí špatně vychlazeného Heinekena, ještě horšího piva z kelímku a venku bubnujícím dešťem. Nikomu z nás to ale nijak zvlášť nevadilo a k mému úžasu se na scéně objevil i Michal, se kterým jsme posléze včetně Martinky dokouřili poslední zbytky z darů přirody, jež byly skladem. Naše rozmilá oslavenkyně však nápor THC dlouho nevydržela a o půl 3 se vydala na steč kolejím. Naše řady krátce potom opustila i Xekola, LeeDa a Alenka. Okolo 4 hodiny ranní jsem se rozhoupal k odchodu i já a nechal trojičku Fíťa, Leňa a Jirka na pospas hospodskému osudu. Následovaný Květákem jsem se připlazil na Korunu, hodil mu svoji barevnou deku a nechal ho nocovat na gauči patřícímu ke standardní výbavě pokoje č. 202. Sám jsem o pár minut pozděj usnul těžkým, alkoholem nasáklým spánkem.



A jen tak mimochodem (btw,u cesty): Asi v 7 ráno jsem musel odejít na záchod a čekat, jestli to (obsah mojeho žaludku) půjde horem nebo spodem. Naštěstí klapla druhá varianta.

P.S. Fotky budou brzo

2 komentáře:

Mejzlík/Mejzlíková řekl(a)...

tuto noc do naší rodinky mejzlíků přibyl nejmladší člen Barča a coby čestného praotce rodu jsme zvolili Jirku Igelitmana... Uctívejme posvátnou igelitku!!!!

alenka ruzovy kefir řekl(a)...

Jo a kdybyste nevedeli kvetaka jsme s moji milovanou Martinkou vyloupli z kinder prekvapeni :D